Bozcaada Tatil ve Gezi Rehberi 2024

bozcaada gezilecek yerler listesi

Bozcaada Çanakkale’ye bağlıdır. Eski ismi Tenedos(Τένεδος)’dur. Ege Denizi’nin Gökçeada’dan sonra ikinci büyük adasıdır.  Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesidir. İl merkezine yakınlığı 45 kilometredir. En yakın ana kara olan Geyikli’ye 25 dk feribot yolculuğu uzaklıktadır.

bozcaada

Bozcaada

Ege Denizi’nin kuzeyinde kalan ada Türkiye’nin en büyük 3’üncü adasıdır. 36 kilometrekare büyüklüğünde olup 12 koya sahiptir. Çanakkale Boğazı’na yakın konumda bulunan ada 12 burun ile de geniş bir coğrafi yapıda kuruludur.

bozcaada nerede

Bozcaada Nerede?

Türkiye’nin kuzeybatısındadır.

bozcaada tarihi

Bozcaada Tarihi

Antik çağlardan günümüze kadar birçok uygarlığın izlerini taşıyan zengin bir tarihi geçmişe sahip bir adadır. Adanın tarihi, M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Adanın bilinen ilk sakinleri Pelasg’lar olmakla birlikte, Fenikeliler, Atinalılar, Yunanlılar, Persler, Büyük İskender, Bizanslar, Cenevizler, Venedikler ve Osmanlılar gibi birçok medeniyet adada hakimiyet kurmuştur.

Stratejik konumu sebebiyle çağlar boyunca birçok kez istilaya uğramış ve el değiştirmiştir. Özellikle Osmanlılar ve Venedikliler arasında adanın kontrolü için mücadeleler yaşanmıştır.

1455 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na katılan Bozcaada, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra Türkler için büyük bir önem kazanmıştır. Osmanlı yönetiminde uzun bir dönem geçiren ada, Balkan Savaşları sırasında 1912’de Yunanistan tarafından işgal edilmiştir. Ancak 1923 Lozan Anlaşması ile Gökçeada ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanmıştır.

Bozcaada, tarihi dokusunun yanı sıra doğal güzellikleriyle de ünlüdür. Denizi, plajları ve doğal yaşamı ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Aynı zamanda, şarapları da dünya çapında tanınmaktadır ve ada, şarap turizmi açısından önemli bir yer tutmaktadır.

Tarihi milattan önce 3000 yıl öncesindeki antik çağlara dayanan adanın ilk adı Leukophrys (Lefkofris) olarak bilinmektedir. Yunan Mitolojisi’nde Tenedos ismi ile anılmıştır. Adanın bohça şeklinde olması sebebi ile Türkçe’de Bohçaada ismi ön plana çıkmış zamanla adını Bozcaada olarak güncellemiştir.

Bozcaada Gezi ve Tatil Rehberi 2024

Uzun ve geniş plajları ile tatilcileri kendine hayran bırakan ada merkezinde denize girilmemektedir. Liman kentini andıran merkez sahilinde kurulu et-balık restoranlarında rıhtıma karşı sabah kahvaltıları, öğle ve akşam yemekleri ayrı bir keyiflidir.

Bozcaada Coğrafi Özellikleri

Ada girişinde dev kale, Kilise, cami ve diğer tarihi müzeler ilk akla gelenlerdir. Bozcaada‘nın geniş coğrafyasında yer alan üzüm bağlarından sonbaharda hasat edilen Çavuş üzümleri ve şaraplık adakarası üzümleri ile gastronominin çıkış noktası konumunda Türkiye’nin önemli lezzet coğrafyasıdır. Ada genelinde besicilik devam etmektedir. Bahar aylarında semiz hayvanlardan elde edilen inek, koyun ve keçi sütlerinden Ezine peyniri yapılmaktadır. Ada çevresinde yetişen meyve ağaçlarından toplanan doğal üretim meyveler ile organik reçeller lezzetli kahvaltı sofralarının her zaman baş tacı olmaktadır. Çanakkale’nin meşhur kaya domatesi, badem hıyar ve biber üretimi yine ada genelindeki bahçelerde yapılmaktadır. Çalışkan ada halkının yetiştirdiği şefketi bostan ve diğer meze otları ülkemizin dört bir yanına buradan ulaşmaktadır.

bozcaada yel degirmenleri

Bozcaada Nüfusu ve Demografik Bilgiler

Yerli nüfusu 2020 verilerine göre 3052’dir. Ada nüfusu yaz aylarında 100 katına kadar çıkmaktadır. Ülkemizde köye sahip olmayan tek ilçedir. Belediye Başkanı Yahya Göztepe’dir. Kaymakamı Muhammed Mustafa Kara’dır. Alan kodu 0286’dır. Posta kodu 17680’dir. Ada’da PTT yaz kış online hizmet vermektedir. PTT üzerinden kargo, banka ve posta ile internet başvurusu işlemleri yapılmaktadır. Bozcaada’da tek banka şubesi Ziraat Bankası’dır. Ziraat Bankası yaz kış açıktır. Ayrıca Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Vakıfbank ATM’leri 24 saat online hizmet sunmaktadır. Bölgeye Aras, Yurt İçi, MNG ve Sürat kargo şirketleri günlük mobil hizmet sunmaktadır. Adada yerleşik kargo şubesi PTT haricinde yoktur. İlçe’de 1 adet sağlık ocağı ve eczane 24 saat sağlık hizmeti sunmaktadır. Hastane yoktur. Zincir marketlerin şubelerinin olmadığı tek ilçe konumundadır.

bozcaada-ya-ulasim

Bozcaada’ya Çevre İllerden Ulaşım Nasıldır?

Bozcaada’ya ulaşmak için Geyikli kasabasına Çanakkale-Ezine yolundan gelerek feribotlar kullanılır. Ada konumundan dolayı sadece feribot ve deniz taşıtları ile ulaşım sağlanmaktadır. Yat ve teknesi ile gelmek isteyenler için marina mevcuttur. Ulaşım için feribot iskeleleri Çanakkale merkezden ve Ezine-Geyikli beldesindedir. Geyikli beldesinden Gestaş yaz kış devamlı sefer yapmaktadır. Daha fazla bilgi almak için “feribot seferleri” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Dikkat!;  Aracınızı götüreceğiniz zaman gidiş-dönüş bilet almanız yeterlidir. Dönerken bilet aramazsınız sadece feribot sırasına girmeniz yeterlidir çünkü devamlı olarak sefer yapılmaktadır. Gemi saatleri yaz ve kış aylarında farklılık göstermektedir. Adaya gemi ile geçişte tüm biletler gidiş – dönüş olarak kesilmektedir. Ada merkezinde koylara giden minibüsler merkez haricinde gelen yolcuları istedikleri bölgelere taşımaktadır. İlçe içi minibüs hatları mevcuttur.

  • İstanbul’dan arabayla ulaşabilmek için ise, Tekirdağ üzerinden Çanakkale, Gelibolu ve Ezine-Geyikli güzergahını takip etmek gerekir. İstanbul’dan aynı zamanda hızlı feribot ile alternatif olarak Çanakkale ve devamında aktarmalı geçiş imkanı bulunuyor.
  • İzmir tarafından kendi araçlarıyla gelecek tatilciler Akçay, Ayvalık Ezine üzerinden Geyikli beldesine ulaşım sağlarken, Ankara’dan gelmek isteyen tatilciler, Bursa, Bandırma güzergahı üzerinden Biga sonrada Çanakkale’ye ardından Ezine Geyikli’ye ulaşım sağlanabiliyor.

Aynı zamanda Çanakkale’ye Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinden hava yolu ya da kara yolu ile otobüs seferlerini tercih ederek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bölgeye en yakın hava limanı ise, Çanakkale’de yer alır.

Feribot Saatleri 2024

Her gün Geyikli iskelesinden Bozcaada merkeze düzenlenen karşılıklı feribot saatleri şu şekildedir.

GEYİKLİ’DEN HAREKET BOZCAADA’DAN HAREKET
08:00 07:00
11:00 10:00
15:00 14:00
19:00 18:00

bozcaada-gezilecek-yerler

Sizin İçin Önerdiğimiz 4 Otel

Sizler için önerdiğimiz temizliği ve uygun fiyatları ile dikkat çeken tesislere ait bilgiler aşağıdaki gibidir. Şimdi yılın tüm yorgunluğunu geride bırakacağınız bir tatil planı gerçekleştirebilirsiniz.

helvacioglu-butik-otel-bozcaada

1-) Helvacıoğlu Butik Otel

Türk Mahallesi’nde sevimli bir butik otel olan Helvacıoğlu Butik Otel bahçeli olup aileler için uygundur.

2-) Ergin Butik Otel

Türk Mahallesi’nde önerdiğimiz keyifli bir butik oteldir.

cenk-pansiyon-bozcaada

3-) Cenk Pansiyon

Rum Mahallesi’nin rengarenk ve bir o kadar yeşil sokaklarında hizmet veren Cenk Pansiyon son derece temiz bir pansiyondur. İsminin pansiyon olduğuna bakmayın deriz. Çünkü gidip otelde kalıp edemeyeceğimiz kadar rahat ettiğimizi biz söyleyebiliriz.

4-) Çayır Bağ Evi

Çayır koyuna yürüme mesafesindeki Çayır Bağ Evi 7 odası ile hizmet veren butik bir pansiyondur.

Bozcaada Gezilecek Yerler Listesi İçin 14 Şahane Etkinlik

Tek bir merkezden oluşmasına ve hiç köyü bulunmamasına rağmen keşfedilecek pek çok yapıya, plaja, aktiviteye ve lezzete ev sahipliği yapmaktadır. Bozcaada Kalesi, rengarenk sanat kokan sokakları, Meryem Ana Kilisesi, Alaybey Camii, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Bozcaada Müzesi, plajları, Polente Feneri Gün Batımı, lezzet dolusu üzüm bağları, şarap fabrikaları, rüzgar sörf alanı, kiteboard, dalış ve binicilik aktiviteleri ve her yıl düzenlenen Bozcaada yarı maratonu ile spor, kültür, lezzetler ve eğlence adası olarak sizleri bekliyor.

Bozcaada Kalesi

1-) Bozcaada Kalesine Ziyaret ve Eşsiz Manzarada Keyif

Küçük limanda sizi ilk karşılayan ve dikkatleri üzerine çeken yapı Bozcaada Kalesi’dir. Yüzyıllardır varlığını sürdüren kale geçmiş yüzyıllarda Cenevizliler, Fenikeliler ve Venedikliler tarafından kullanılmış adaya bir nevi siper görevi üstlenmiştir. 1815 yılında 2. Mahmut’un yapıyı tamamen yeniletmesiyle son halini almıştır. Yıl boyunca ziyarete açık olan kale konserlerde etkinlik alanı olarak kullanılmaktadır.

bozcaada kız fotoğraf alanı

2-) Rengarenk Sokaklarda Sımsıcak Fotoğraflar Çekinme

Kalenin çevresini oluşturan ada merkezi; Rum mahallesi olarak bilinen Cumhuriyet Mahallesi’nden ve Türk Mahallesi olarak bilinen Alaybey Mahallesi’nden oluşmaktadır. Rum Mahallesi’nde birbiriyle paralel, meydanı olmayan sokaklar bulunurken, Türk Mahallesi’nde ise düzensiz ve meydanlara çıkan sokaklar yer almaktadır. Rengarenk sokaklarında görülen bu farklılık evlerinde de dikkat çekmektedir. Rum Mahallesi’nde daha çok beyaz renkte, söveli kapı ve pencereleri olan maksimum iki katlı evler bulunurken, Türk Mahallesi’nde farklı renklerde, ahşap ağırlıklı, cumbalı evler bulunuyor.  Bozcaada’ya geldiğinizde Rum Mahallesi sanatsal öğelerle süslü duvarları ile dikkatinizi çekecek ve fotoğraf çekim merkezi olan bu noktadan hiç ayrılmak istemeyeceksiniz.

meryem ana kilisesi

3-) Meryem Ana Kilisesi Ziyareti

Rum Mahallesi’nin ortasındaki Meryem Ana Kilisesi; Rum Ortodoks inanışına sahip olanların ibadet ettiği ve adada açık olan tek kilisedir. Meryem Ana Kilisesi’nin diğer ismi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi’dir. Üzerinde yapım yılı 1869 yazmaktadır. Yüksekliği 23.8 metredir. Kilise sadece Pazar sabahları ziyarete açıktır. Meryem Ana Kilisesi’ne geldiğinizde kilise karşısında Madamın Kahvesi‘ne uğramadan asla dönmeyin derim…

Meryem Ana Kilisesi’nin içerisini dolaşabilmeniz için pazar günleri sabah 8.00‘de yapılan ayin saatinde orada olmasınız. Çünkü Meryem Ana Kilisesi sadece pazar günler 8’de açıktır.

Kiliseye geldiğinizde kilise yanındaki Madam’ın Kahvesi‘nde mutlaka bir ada esintisi kahvesi içmenizi öneriyoruz

koprulu mehmet pasa camii

4-) Alaybey Camii ve Köprülü Mehmet Paşa Camii Ziyareti

Alaybey Camii 1700’lü yıllarda inşaa edilmiş içerisinde türbelerin bulunduğu tarihi ibadethanemiz olarak karşımıza çıkıyor. Savaş döneminde Miralay Ahmet Ağa tarafından yeniden inşaa edilen Cami harebe halinden günümüzdeki haline dönüştürülmüştür.

Köprülü Mehmet Paşa Camii 1655 tarihinde ilk inşaa edilmiş daha sonra tadilat görmüştür. 2006 yılında son kez restore edilen taş bina içerisinde türbelede mevcuttur.

bozcaada müzesi

5-) Bozcaada Müzesi Ziyareti

Adayı daha yakından tanımanız için size eşlik edecek olan en yararlı kaynak olacaktır.  Bozcaada’da geçirdiğiniz saatlerin daha fazla anlam kazanmasını istiyorsanız adaya geldiğinizde yapmanız gereken ilk şey Bozcaada Müzesi‘ni ziyaret etmektir.

Adanın geçmişini gözlerimizin önüne seren müze, tamamıyla kişisel uğraşlar sonucu hayata geçirilmiştir. M. Hakan Gürüney’in araştırmaları,  Bozcaada’ya olan bağlılık ve sevgisi ile bir araya gelince ortaya müze konusunda tüm tabuları yıkan bir görünüm çıkmıştır. Hakan Görüney,  son derece ilgi çekici ve zengin bir tarihi geçmişi olduğunu öğrendiğinden beri ada ile ilgili kültür varlıklarını toplamaya karar vermiştir. Kendisinin de ifade ettiği gibi bu müzede Bozcaada’nın belleği oluşturuluyor.

bozcaada müzesindeki eserler

 Bozcaada Müzesi’nde gözlerimizin önüne sunulan nadide eserlerden bazıları şunlar

  • Tarihten günümüze kadar gelmiş eski Bozcaada fotoğrafları;
  • Çanakkale Savaşı sırasında askeri üs olarak kullanılan Bozcaada’da , düşman kuvvetlerin bıraktığı çeşitli malzeme ve evraklar;
  • Osmanlı İmparatorluğu zamanından kalma obje ve belgeler;
  • 1925 ile 1965 yılları arası Bozcaada’nın esnaflarına ait canlandırma bölümleri: Marangoz, terzi, duvarcı, demirci, fıçıcı, meyhaneci, kahveci gibi.
  • Bağcılık ve şarap yapımında kullanılmış çeşitli alet edevatlar ve eski Bozcaada şaraplarından oluşan şarap mahzeni.

Müze mağazasından katalog, kitap, kartpostal, yüzük, küpe gibi  Bozcaada  ile ilgili sevdiklerinize götürebileceğiniz hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

ayazma plajı bozcaada

6-) Plajlarda Yüzme ve Güneşlenme

Bozcaada’nın merkezi dışında özellikle güney kıyıları plajlarından dolayı oldukça yoğun ilgi görmektedir. Rüzgar genelde kuzeyden estiği için daha çok güney sahillerinin tercih edildiği adanın en ünlü plajı Ayazma Plajı olmuştur. Akvaryum Koyu ise özellikle su altını keşfetmekten hoşlananlar için idealdir.

polente feneri

7-) Polente Feneri

Bozcaada’nın batısı nefes kesen gün batımlarına ev sahipliği yapmaktadır. Batı Burnu olarak bilinen alanda rüzgar türbinleri ve terk edilmiş Polente Feneri muhteşem manzaraya eşlik etmektedir. Bozcaada’ya geldiğinizde mutlaka gün batımına eşlik edeceğiniz yer Polente Feneri’ne gitmelisiniz. Polente Feneri’ne ulaşım merkezden arabanız ile 30 dakikada olmak ile birlikte belli saatlerde minibüsler ile de bu görülmesi değer alana ulaşım mevcuttur.

zeytinyağı fabrikası

😎 Zeytinyağı ve Şarap Fabrikaları Gezileri

Ada’ya geldiğinizde yaz sonunda Bağbozumu festivali’ne katılabilir yaz içerisinde ada genelini saran üzüm bağlarını ziyaret edebilirsiniz. Sevdiklerinize el yapımı şarap, pekmez ve domates reçeli de götürmeyi ihmal etmeyin…

kiteboard

9-) Rüzgar Sörfü Alanı ve Kiteboard

Rüzgar sörfü ve dalış bölgede en sık yapılan su sporları arasındadır. Rüzgar sörfü ve dalışa ek olarak su kayağı, kano ve jet ski gibi birçok aktiviteler gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca adayı ve çevresini denizden keşfetmek isteyenler tekne turlarına da katılabilirsiniz. Sörf alanı kuzeydeki Çayır Mevkii’dir.

bozcaada-degirmen

Profesyonel rüzgar sörfü ve kitesurf yıl boyunca Çayır Mevkii’ndeki bu alanda gerçekleşmektedir. Sörf için de uygun olan adanın kuzeyindeki Çayır Plajı’nda yaz boyunca kitesurf dersleri verilip 6-8 saat arasında süren dersler 2-3 güne yayılmaktadır. Tüm malzemeleri okul sağladığı için bu alana direk gelmeniz yeterli olacaktır. Yaz aylarında Ayazma plajında da sörf dersi almak mümkündür..

dalış sporları

10-) Dalış Etkinliği

İskeleye demirli teknesi her gün 10.30 – 18.00 arasında denize açılmaktadır. Teknede keşif dalışı yapabilir ya da yıldız almak için 3 günlük kurslarına katılabilirsiniz. İsteyen sadece gezi turu olarak da katılmaktedır.

bisiklet gezisi

11-) Bisiklet Gezileri

Merkezi yürüyerek gezebilirsiniz. Merkez dışındaki noktaları ise bisikletle gezmek yapılabilecek en keyifli aktivitelerdendir.

bozcaada at binmek

12-) At Binme

Adanın doğusunda ata binmek isteyenler için dersler veren bir tatil köyü de bulunmaktadır.Çapraz Emiroğlu At Çiftliği Çarpaz mevkii’nde at binişleri için hizmet veren tek merkezdir. At Binicilik Eğitimi, Serbest Binicilik Eğitimi ve Fayton Gezintileri bu merkezde yapılabilecek aktiviteler arasındadır.

bozcaada yarı maratonu

13-) Bozcaada Maratonuna Katılma

Bozcaada’da her yıl 9 Mayıs’ta sporseverler tarafından yoğun ilgi gösterilen bir koşu maratonu da düzenlenmektedir. Bu tarihlerde adadaki otellerde yer bulmak zorlaşıyor.

kahvalti

14- Keyifli Bir Kahvaltı Yapın

Kahvaltı için önerimiz Çiçek pastanesi. Meşhur olan pastanede en lezzetli börek ve poğaçalar olduğunu göreceksiniz. Gezinizin mutlaka bir parçası olması gereken pastane, son derece keyif alacağınız bir kahvaltı ile sunuyor. Dilerseniz kahvaltınızı özel pastanede yaparak güne güzel bir başlangıç yapın.

yemek

15- Lezzetli Bir Akşam Yemeği Keyfi

Gün batımını izlemeden bugünü bitirmeyin. Mutlaka akşam yemeğinden önce gün batımını izleyin. Sonrasında akşam yemeği ile bugünü taçlandırın. Sahildeki restoranlarda dilediğiniz gibi zaman geçirebileceğiniz açık olan mekanlar, deniz kıyısında ya da sokak aralarında olabilir.

ÖNERİ : Ayrıca Geyikli’de gezilecek yerler listesini de inceleyip Bozcaada dönüşünde Ata Demirer’in filmlerinin çekildiği bu şirin kasabayı ziyaret edebilirsiniz.

2024 Bozcaada Etkinlik Takvimi

Koşular, yarışlar, yarışmalar ve diğer sanat etkinlikleri ile yaz aylarında etkinlilerle dolu bir sezon geçirmektedir. 2022 yazı için Nisan ayı başında kesinleşen etkinlik takvimi şu şekildedir.

MAYIS

  • 27-28 Mayıs Gökyüzü Şenlikleri

HAZİRAN

  • 3-4 Haziran Adidas Yarı Maratonu
  • 17-18 Haziran Yerel Tatlar Festivali

TEMMUZ

  • 1-4 Temmuz Salhane Şarap Tadım Günleri ve Şarap Söyleşileri

AĞUSTOS

  • 6-7 Ağustos Ozanın günü ve Homeros Okumaları
  • 13 Ağustos Bağ Bozumu Turları
  • 25-27 Ağustos Caz Festivali
  • 31 Ağustos-3 Eylül Tiyatro Festivali

EYLÜL

  • 1-9 Eylül 2024 Kültür Sanat ve Bağ bozumu Festivali
  • 6-8 Eylül 2024 Caz Festivali
  • 9-13 Eylül 2024 Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali

Konaklama için daha çok butik otellerin ağırlıklı bir tatil beldesidir. Konaklama fiyatları buna bağlı olarak çevre beldelere göre yüksek gelebilir ancak alınan konaklama hizmetinin kalitesi fiyatla orantılıdır. Konaklama tesislerinin sunduğu kahvaltı hizmeti oldukça iyidir. Kahvaltı dahil Butik otellerde fiyatlar kişi başı 2000 TL, pansiyon fiyatları kişi başı 1500 TL’den başlamaktadır. Bağ evlerinde fiyatlar günlük ev kirası olarak değerlendirildiği için bu fiyatlar lüks ihtiyaçlarda dikkate alındığında günlük ev kiralama hizmeti 5000 TL’ye kadar da yükselmektedir. bozcaada otelleri

Genel olarak konaklama merkezi Rum Mahallesi, Türk Mahallesi‘dir. Merkez dışındaki Ayazma bölgesindeki Bağ evleri daha çok kalabalık rahatlığı seven aileler tarafından tercih edilmektedir. Butik oteller kahvaltı dahil hizmet vermektedir. Tavsiye olarak Merkezde tarihi konaklarda kurulu nezih butik otellerde tatilinizin keyfini sürebilirsiniz.

Bozcaada’da Ne Yenilir? 2024 Tavsiyeleri

bozcaada-liman

Serpme Sabah Kahvaltı ve Brunch Keyfi

Çoğunlukla konakladığınız otele göre değişiklik gösterse de sabah kahvaltılarında çeşit çeşit peynirler, el açması gözlemeler, kekikli yumurtalı ekmekler, reçeller, adadan taze toplanan nefis Çanakkale domatesleri, yeşillikleri, üzüm ve şeftali gibi taze meyve çeşitliliği ile sabah kahvaltılarınızın keyfine doyamayacaksınız. Bir çok otel kahvaltı dahil olarak hizmet verdiği için genelde butik otellerin bahçesinde kahvaltı servisleri sunulmaktadır.

Öğle Yemekleri

Adada kasapta bir kaç adettir. Et mangal içinde ada geneli uygun değildir. Merkezde bir kaç yerel market vardır. Marketlerden çıkanların ellerinde kraft karton poşetleri görürsünüz çünkü ada genelinde naylon poşet kullanılmamaktadır. Yani kendin pişir kendin ye tarzı apartlar burada yoktur. Öğle yemekleri daha çok brunch ile geçiptirilip akşam üstünden sonra pizza, pide gibi lüks gıda maddeleri restaurantlarda sunulmaktadır.

Akşam Yemekleri

Ada rakı balık müdavimlerinin vazgeçilmez uğrak noktasıdır. Bir çok restaurant konuda özellikle sezonda günler öncesinden rezervasyonlu çalışmaktadır. Meze zenginliği, deniz ürünlerinin çeşitliliği ve Ege havasındaki rengarenk restaurantlarında Bozcaada’nın büyülü atmosferine şahitlik edebileceksiniz. Yeni nesil meyhane formatında 90’lar Türkçe pop şarkıları ile nostaljik bir yaz akşamı buradaki eğlence merkezlerinde sizleri beklemektedir.

Denize Nerede Girilir?

Adanın en popüler koyları ve denize girilen plajları Ayazma plajı ve Akvaryum Koyu’nda denize girebilirsiniz. Merkezinde liman yer aldığı için denize girilemeyen Bozcaada‘da en çok tercih edilen iki koy Akvaryum ve Ayazma Plajı’dır. Diğer koyları görmek için tıklayın.

Bozcaada Tanıtım Videosu


bozcaada kalesi
Bozcaada ile ilgili gezi ve tatil blog yazımızı burada bitirirken; Doğal güzelliklerin kültür ve sanatla buluştuğu bir tatil beldesi düşünün rengarenk huzurlu sokaklar, sizleri geçmişe götürecek tarihi yapılar bir o kadar da neşeli sokaklar da tatilin keyfini çıkarmak isterseniz doğru bir araştırma yaptığınızın altını çizelim.

Düşünün ki Bozcaada’nın her sokağı fotoğraf stüdyosu gibidir. Neşeli kahkahaların yükseldiği cıvıl cıvıl meyhaneler sokaklarında çakır keyf olmak, ada mutfaklarının eşsiz lezzetlerini tatmak isteyenler her yıl özellikle burayı tatil için olmasa bile gezip görüp eğlenmek için tercih etmektedirler. Her yıl İstanbul, Bursa, Balıkesir, Çanakkale başta olmak üzere çevre illerden gelip şehrin stresinden uzaklaşıp kafa dinlemek aynı zamanda temiz kumsallarında denize girip eğlenmek isteyen yüz binlerce ziyaretçisini ağırlamaktadır. Butik şaraphanelerde şarap tadımları yapabilir hediyelik şaraplardan alabilirsiniz.

Rüzgar güllerinin yer aldığı Polente fenerinde eşsiz gün batımını izleyebilirsiniz. Giderken aracınızda kamp sandalyelerinizi götürmeyi unutmayın. Yaz sonunda bağ bozumları festivaline katılabilirsiniz. Adadaki aşağıda saydığımız gezilecek yerleri bir bir gezebilirsiniz. Akşamları yeni nesil meyhanelerde gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Rum Mahallesi’nin arka kısmında kalan Yel Değirmenlerini ziyaret edip burada fotoğraf çekinebilirsiniz. Sevgilinizle ile Bozcaada’da aşk tazeleyebilir balayı için de planlarınızı buraya ayarlayabilirsiniz.

Adayla özdeşleşen bağ bozumu ve birçok etkinlik festivallerinde doyasıya eğlenmek üzüm toplamak ve damaklarınızı şenlendirecek şaraplarından yudumlamak, serin yaz akşamlarında nezih ortamda akşam yemeklerinde eğlenmek isteyenlerin idealdir. Kalabalıklar içerisinde ışıltılı ada sokaklarında dolaşmak hayalini kurduğunuz tatili fazlasıyla size yaşatacaktır. Adaya geldiğinizde iskelede bir çok golf arabasına rastlarsınız eğer aracınız yoksa golf arabası kiralayarak yüklerinizi hafifletebilirsiniz.

Bozcaada’nın meşhur rengarenk dondurması sıcak yaz günlerini serinletirken ve kurabiye çeşitleri akşam üstü rıhtımdaki çay bahçelerinde beş çayınızı tatlandırmaktadır. Dönüş için hem yanınıza hem de sevdiklerinize Meşhur damla sakızlı ve bademli kurabiyelerinden hediye almayı unutmayın. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

Yorum yaz